Southampton putoaa porrasta alemmaksi

Englannin jalkapalloliiga on päättänyt rangaista mestaruussarjassa pelaavaa Southamptonia talousvaikeuksista kymmenen sarjapisteen menettämisellä. Käytännössä pisterangaistus tietää Southamptonille putoamista porrasta alemmaksi kolmannelle sarjatasolle.

Southamptonin emoyhtiö ajautui konkurssiin pari viikkoa sitten. Southampton yritti todistaa, ettei kyse ole itse seurasta. Liigajärjestö perusteli päätöstään sillä, että seura ja sen emoyhtiö ovat "erottamattomasti samaa taloudellista kokonaisuutta".

Southamptonia uhkasi putoaminen ilman pisterangaistustakin. Joukkue raahustaa mestaruussarjan toiseksi viimeisenä. Sarjapaikan säilyttäminen on neljän pisteen päässä, kun otteluita on jäljellä kaksi. Vaikka Southampton onnistuisi kentällä pitämään sarjapaikastaan kiinni, liigan rangaistus tulee voimaan ja tietää putoamista. Jos Southampton putoaa, rangaistus koskee ensi kautta.

Southampton pelasi viimeksi kolmannella sarjatasolla 50 vuotta sitten. Seura putosi Valioliigasta vuonna 2005. Takana oli 27 vuotta pääsarjassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.