Suomen jalkapallonaiset EM-lopputurnaukseen

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen riemulla ei ollut rajoja joukkueen kaadettua Viron EM-karsintaottelussa tänään. Kolme pistettä Tallinnasta veivät Andrée Jeglertzin suojatit ensi kesänä Ruotsissa järjestettävään lopputurnaukseen.

Suomen otteissa ei näkynyt hermostuneisuuden häivääkään, vaan joukkue avasi maalikarkelot jo seitsemännellä minuutilla. Loppulukemiksi kirjattiin 5-0-vierasvoitto.

- Saan seistä tässä ja ajatella, ettemme ole vieläkään hävinneet näissä karsinnoissa. Joukkueemme on nuori ja meillä on mielestäni potentiaalia kehittyä paljon, Jeglertz totesi.

- Hetki on tunteellinen. Kahden ja puolen vuoden ajastamme ensimmäiset puolitoista vuotta olivat melko vaikeita. Tänä vuonna olemme kehittäneet voittamisen kulttuuria. Jokainen pelaajamme on muuttunut vuoden aikana, päävalmentaja jatkoi.

Yksi Suomen vahvuuksista karsintojen aikana oli ratkaisijoiden määrä. Maalitykki Linda Sällströmin loukkaannuttua hänen paikan lunasti jo kahdet arvokisat pelannut Sanna Talonen. Jälki oli vastustajien kannalta tuhoisaa, josta osoituksena viisi maalia kolmessa edellisessä ottelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.