Tässä kisojen flopit: Venäjä oli kisojen häpeäpilkku

Kuukauden kestäneissä kisoissa koettiin myös harmillisia asioista, joista poimintoja seuraavana.

1. Venäjä ja sen kannattajat

Venäjän esitykset kentällä olivat aneemisia ja ylimielisiä. Mahtavan kansakunnan joukkueen pelaaminen oli kuin hidastettuna näytetyn etanan etenemistä. Katsojilla puolestaan kuohui pahasti yli: itänaapurimme kannattajat aiheuttivat suurimmat ongelmat katsomoissa ja niiden ulkopuolella. Venäjän jalkapallossa on kova itsetutkiskelun paikka, sillä maa isännöi kahden vuoden päästä MM-kisoja. Nyt nähdyillä esityksillä kisoista tulisi onneton ajanjakso itseään korostavalle Venäjälle.

2. Kenttien kunto

Ranskan EM-kaupunkien kenttien nurmimattoja oli uusittu ennen kisoja. Tulos ei ollut monilla kentillä kovinkaan mairitteleva. Jotkut kentät olivat puoliruskeita ja monin paikoin uusi nurmimatto ei ollut ennättänyt juurtua kunnolla ja pelaajat liukastelivat etenkin kisojen alussa hassun näköisesti yllättävissä tilanteissa, kun pohja petti.

3. Turvatoimet

Paikalla kisoissa olleet kuopiolaiset ovat kertoneet, että turvatoimet olivat katsomoihin mentäessä heppoisemmat kuin KuPSin peliin kulkiessa. Yllättävää, että äskettäin Ranskassa koetuista verisistä terrori-iskuista huolimatta katsomoihin saattoi marssia ilman tsekkausta, vaikka olisi ollut reppu selässä. Kroatian kannattajilla olikin melkoinen määrä erilaista paukku- ja savutavaraa Tshekki-ottelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.