Tässä kisojen topit: Islanti hurmasi kentällä ja katsomossa

Kuukauden kestäneissä EM-kisoissa oli paljon hienoja hetkiä, joista seuraavana viisi mieliin painunutta myönteistä asiaa.

1. Islanti ja sen kannattajat

Islannin nouseminen kahdeksan parhaan joukkoon oli kisojen parasta venymistä. Vain noin 330 000 asukkaan kansakunta eli kaikilla soluillaan mukana kisoissa ja se näkyi katsomoissa. Islannin kannattajien iloinen ja vaikuttava meininki viikinkihuutoineen ihastutti myös kisoja isännöineen Ranskan kansalaiset.

2. Unkari

Veljeskansamme joukkueen pelättiin ottavan huolella turpiin jokaisessa matsissa, mutta toisin kävi. Unkari esitti ennakkoluulotonta ja hyökkäysvoittoista jalkapalloa, joka hurmasi muutkin kuin maan omat kannattajat. Joukkue voitti alkulohkon, mutta putosi jatkosta pelattuaan jopa turhankin rohkeasti Belgiaa vastaan neljännesvälierissä.

3. Erotuomarit

Paidoista repimisiä ei saatu kitkettyä, mutta muuten erotuomaritoiminta oli parempaa kuin monissa muissa kisoissa. Virheitä sattuu väkisinkin, kun tilanteisiin on reagoitava nopeasti. Hämmästyttävän usein tuomaristo oli kuitenkin oikeassa, vaikka ennen televisiolähetyksen hidastusta näytti aivan päinvastaiselle. Hieman lisää rohkeutta toimintaan rangaistusalueella ja tuomarit alkavat olla kiitettävän arvosanan arvoisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.