Tästä syystä pelaajat siirtyvät aina vihollisen leiriin

Demba Savagen ja Rasmus Schüllerin siirryttyä HJK:hon Hongan kannattajat parkaisivat ilmoille tutun valituksen: miksi pelaajien pitää aina siirtyä pahimman vihollisen leiriin?

Kannattajien valitus voi tuntua vainoharhaiselta tai katkeralta, mutta itse asiassa he ovat yllättävänkin oikeassa. Pelaajilla on tapana siirtyä juuri sellaisiin joukkueisiin, joita kannattajat pitävät vihollisinaan.

Kannattajat vihaavat eniten seuroja, jotka ovat heidän joukkuettaan parempia ja (jos mahdollista) sijaitsevat lähellä. Toisin sanoen juuri samoja seuroja, joita joukkuetta vaihtava pelaaja tähyää.

Jos pitää arvata, minne pelaaja on siirtymässä, valistuneeseen veikkaukseen pääsee ottamalla käteen kaksi taulukkoa: välimatkataulukon ja sarjataulukon. Jälkimmäistä pelaajat tuijottavat, koska he ovat ammattilaisia, jotka pyrkivät etenpäin urillaan.

Välimatkataulukoita pelaajat katsovat taas siksi, että he ovat myös ihmisiä, joilla on perhettä, ystäviä ja muuta elämää. Pelaajan kannalta ideaalitilanne olisi, että hän voisi vaihtaa joukkuetta joutumatta vaihtamaan asuinpaikkaansa. Tästä syystä junioripelaajilla on tapana siirtyä HJK:sta Honkaan tai päinvastoin, Jokereista HIFK:iin tai päinvastoin.

Ironista on, että kannattajat tiirailevat samoja taulukoita inhokkiseuroja valitessaan. Naapuriseuraa vihataan aina, samoin samoista sijoista taistelevia joukkueita sekä niitä joukkueita, jotka ovat todennäköisesti niillä sijoila, joille joukkue seuraavalla kaudella tähtää. Jos kannattajat saisivat valita, kaikki pelaajat siirtyisivät Suomessa vain SaiPaan tai Pietarsaaren Jaroon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.