Tanskan jalkapallossa kuohuu – miesten maajoukkue kokoon alasarjoista viime tingassa

Tanskan jalkapalloliitto valitsi tiistaina miesten maajoukkueen kahteen seuraavaan maaotteluun. Liitolla oli suuria vaikeuksia saada maajoukkuetta kokoon pelaajien palkkiokorvauksia ja bonuksia koskevien erimielisyyksien takia.

Kieltäytymisaallon takia Tanskan liitolle tuli kiire valita 23 pelaajan maajoukkueryhmä. Tanskalla on ohjelmassa pelit keskiviikkona Slovakiaa ja sunnuntaina Kansojen liigan kohtaamisessa Walesia vastaan. Jos ottelut peruuntuisivat, seuraukset Tanskan maajoukkuetoiminnalle olisivat katastrofaaliset.

Tanskan liiton ja pelaajayhdistyksen konfliktin takia maajoukkueeseen on etsitty alempien sarjojen amatööripelaajia. Tanskalla on jalkeilla normaalia heikompi joukkue, mutta maa välttynee Euroopan jalkapalloliiton Uefan rangaistuksilta.

Tanskan naisten maajoukkueen pelaajat lakkoilivat viime syksynä pelaajasopimuksen sisällön vuoksi, ja MM-karsintaottelu Ruotsia vastaan peruttiin. Uefa antoi Tanskan liitolle sakon ja myönsi Ruotsille 3–0-voiton.

Tanskan liitto sai tuolloin varoituksen, että maa suljetaan Uefan turnauksista, jos otteluiden perumisia tulee lähivuosina vastaavista syistä.