Tehokas vasuri kylvää tuhoa myös liigakentillä

Jos Kuopion Palloseuran naisten valmentajan Ollipekka Ojalan ennustus toteutuu, 21-vuotias hyökkääjä Aino Kröger pelaa viimeisen kesän KuPSin keltamustassa paidassa.

Ulkomaan kentät ja naisten maajoukkue kiinnostavat Krögeriä, mutta lahjakas maalintekijä asettelee sanansa varovaisesti.

– Joskus olisi kiva päästä ulkomaille ja maajoukkueeseen, mutta katsotaan, toteutuuko se, Kröger pohtii rauhallisesti.

Pieksämäeltä lähtöisin oleva hyökkääjä pelasi lapsena samanikäisten poikien kanssa Savon Pallon riveissä. Tie vei juniorivuosina WJK-junioreihin Varkauteen, josta Kröger ponnisti nuorten maajoukkueeseen – ensimmäisenä varkautelaisseuran naispelaajana.

– Jalkapallo on aina ollut ykköslajini, vaikka pelasi koko ala-asteen ajan lentopalloa Tsemppi-82:ssa. Pelasin myös salibandya ja tanssin. Muistan potkineeni innokkaasti palloa jo päiväkodissa, Kröger selvittää.

– Pieksämäellä ei ollut ollenkaan tyttöjen joukkuetta, joten lähdin 12-vuotiaana Varkauteen, kun kyselivät.

Ojala luonnehtii hyökkääjäänsä rauhalliseksi ja jalat maassa pitäväksi tyypiksi. Samoilla linjoilla on Kröger itse.

– Rento ja rauhallinen olen varmaan, mutta urheilijana erittäin voitontahtoinen ja sen takia tunteet saattavat kentällä välillä kuumeta.

Kröger sanoo pärjänneensä urheilullisesti lahjakkaana aina myös poikia vastaan. Vaikeita vuosiakin on matkan varrelle sattunut lukioaikana Kuopiossa, kun Kröger kärsi loukkaantumisista ja pelit eivät kulkeneet.

– Kuopion vuodet ovat opettaneet paljon. Harjoittelun merkitys ja tärkeys ovat korostuneet. Pelkällä lahjakkuudella ei voi pärjätä, vaan rinnalle tarvitaan myös kovaa työtä, Kröger myöntää.

Kentällä Krögerin vasuri tekee tuhojaan, ja vasta 21-vuotias pelaaja on tottunut pelaamaan hyökkäävissä rooleissa. Liigatasolla maaleja on tähän mennessä syntynyt jo 24 kappaletta.

– Hän tietää, missä maali on ja vasen jalka on älyttömän hyvä. ”Aikku” on peluri, joka on tottunut tekemään maaleja. Hän on ensimmäisenä paikalla harjoituksissa ja lähtee sieltä viimeisenä. Tällä kaudella on aika korjata satoa, Ojala kehuu hyökkääjäänsä.

Ojala aikoo sijoittaa Krögerin hyökkäyskolmikkonsa oikeaan laitaan, että tämä pääsee leikkaamaan sisään ja käyttämään hyvää laukaustaan joukkueensa hyväksi.

Pelikauden alkua Kröger ja muut KuPSin naiset saavat vielä koronavirusepidemian varjossa odotella pitkään. Laakereilla pelaajat eivät kuitenkaan voi levätä, vaikka ovat parhaillaan vuosilomalla.

– Tilanne on outo ja aika meinaa käydä välillä pitkäksi, mutta minkäs teet. Pidämme omatoimisella harjoittelulla fyysistä kuntoa yllä, että olemme valmiita treenaamaan ja pelaamaan sitten, kun joskus pääsemme kautta aloittamaan.

– Meillä on erilaisia juoksuohjelmia, ja teen lisäksi punttitreeniä sekä omatoimista harjoittelua pallon kanssa kentällä, Kröger kertoo.

Hyvän vasemman jalan laukauksen lisäksi Kröger menestyy hyvin yksi vastaan yksi -tilanteissa, joissa pääsee suhteellisen nopeana hyvin ohi vastustajasta.

– Omasta mielestäni olen aika monipuolinenkin ja pystyn olemaan hyödyksi alempanakin.

Pelinopeuttaan Kröger haluaisi kehittää tulevaisuutta ajatellen.

– Haluaisin ahtaassa tilassa saada palloa nopeammin liikkeelle ja pystyä havainnoimaan tilanteita paremmin. Tuntuu, että menetän pallon niissä tilanteissa liian usein, enkä saa pelattua sitä omille.

Koronaviruksen aiheuttamasta tauosta huolimatta Kröger elää jalkapallon ehdoilla. Muutaman tunnin viikossa hän työskentelee henkilökohtaisena avustajana.

Aino Kröger

Maalitykin ura

Syntynyt: 28.8.1998 Pieksämäellä.

Pelipaikka: Hyökkääjä.

Seura: KuPS, aikaisemmat SaPa, WJK-juniorit, Pallokissat.

Lempinimi: Aikku.

Maaottelut: Pelannut 6 alle 23-vuotiaiden ja 15 alle 17-vuotiaiden maaottelua.

Kaudet liigatasolla: 2015 Pallokissat 14 ottelua/2 maalia, 2016 Pallokissat 3/1, 2017 Pallokissat 22/6, 2018 Pallokissat 15/7, 2019 KuPS 20/8.

Yhteensä 74 liigaottelua ja 24 maalia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Jalkapallo

KuFu98 avasi voittotilinsä

Tehokkaasti talvehtineen KuPSin Niskanen: "Pelisuunnitelma, aggressiivinen prässi korkealta, toimi juuri kuten halusimme"

Otteluseuranta: KuPS otti vakuuttavan startin kauteen – ratkaisi ottelun 15 ensimmäisen peliminuutin aikana

Kommentti: KuPSilla on vielä ässä hihassa

KuPSin uusi kapteeni on ajoituksen mestari, joka pelaa nöyrästi joukkueelle: "Omalla pelillä ei ole niin väliä, kunhan voitamme"

Jipon Joona Hiltunen kuritti kolmesti KuFua

HJK rokotti armotta KuPSin virheistä – Gentjana Rochi maalasi kahdesti ja lensi suihkuun

KuPSin mestaripelaaja loukkaantui – kausi todennäköisesti ohi

KuPS menetti kolmesti johtonsa – Inter Suomen cupin välieriin rankkareilla

33 mestarien liigan ottelua pelannut Bortan vahvistaa KuPSin naisten keskikenttää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.