Uefa jäädytti palkintorahat 23 seuralta

Euroopan jalkapalloliitto Uefa jäädytti palkintorahat 23 seuralta talouden reilun pelin -sääntöjen rikkomisesta. Eurooppa-liigan voittaja Atletico Madrid on yksi rangaistuista seuroista.

Uefa soveltaa seurojen taloudenpitoon liittyviä sääntöjä rangaistuksissa ensimmäistä kertaa. Uefa havaitsi, että muun muassa Atleticolla, Malagalla ja portugalilaisella Sportingilla on merkittäviä rästiin jääneitä maksuja muille seuroille, omille työntekijöilleen ja verottajalle.

Tämän takia Uefa ei tilitä seuroille palkintorahoja ennen kuin tapaukset on selvitetty.

Epäiltyjen seurojen pitää toimittaa Uefalle raportti tapauksista syyskuun loppuun mennessä. Uefa vaatii seuroja hoitamaan asiat kuntoon.

Selvityspyyntö on mennyt myös mm. Bukarestin Dinamolle, turkkilaiselle Fenerbahcelle ja Belgradin Partisaanille. Seurat ovat mukana Uefan kilpailuissa myös tällä kaudella.

Uefa hyväksyi vuonna 2009 seurojen talouteen liittyvät reilun pelin säännöt. Sääntöjen tavoitteena on vähentää seurojen velkaisuutta ja edistää taloudenpidon avoimuutta ja läpinäkyvyyttä,

Uefan puheenjohtajan Michel Platinin mukaan säännöillä seurat pakotetaan elämään tulojen mukaan. Uefa on seuranut seurojen taloutta kauden 2011 alusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.