Venäjän joukkue pommitti Suomen haaveet pirstaleiksi

Kun jalkapallojoukkueen paras osa ei toimi, on pärjääminen varsin vaikeaa. Sen huomasi Suomen A-maajoukkue täydellä Olympiastadionilla, kun Venäjä kävi käytännössä hautaamassa toiveet MM-lopputurnauksesta liiankin helposti maalein 3-0. Numerot olivat samat kuin murheellisessa Moskovan ottelussa lokakuussa.

Aleksander Kerzhakov teki Venäjälle kaksi osumaa 27. ja 53. minuuteilla. Konstantin Zirjanov sinetöi loppuluvut 71. minuutilla.

Joukkueet avasivat pelin rauhallisesti tarkkaillen, mutta pikkuhiljaa Venäjä lisäsi höyryä. Etenkin oikealta laidalta tultiin jatkuvasti, eikä tilannetta parantanut Toni Kallion varoitus.

Avauspuoliajan ainoa maali tuli keskeltä. Sami Hyypiä yllättyi Andrei Arshavinin temppuilusta, ja epäonnistunut syöttö päätyi Kerzhakoville.

Suomen paras paikka tuli normaalipelillä, järjestäjänä Jari Litmanen. Vetopaikka rangaistusalueen rajalla, pallo jalkoihin ja niinpä syöttö, josta Jonatan Johanssonin laukaus päin Venäjä-vahti Igor Akinfejevia.

Lohkossa 4 kolmantena olevan Suomen ero toisena olevaan Venäjään kasvoi viiteen pisteeseen, kun neljä ottelua on jäljellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.