Viinijuhlien tuvat kierrätetään jalkapallokatsomoiksi Kuopiossa

Kuopion jalkapallopyhättö Savon Sanomat -areena on saanut uutta ilmettä viinijuhlien entisistä viituvista.

Stadionin palveluiden parantaminen onnistui pikaisesti, vaikka Kuopion Palloseuran liigajoukkueen omistajan Ari Lahden suurisuuntaiset suunnitelmat makaavat vielä kaupunginisien pöytälaatikoissa.

Areena on nyt somistettu viinituvilla, jotka siirrettiin stadionin laidoille KuPSin toimitusjohtajan Jarmo Heiskasen ajatuksesta.

– Luin lehdestä, että viinijuhlien tupia jää tarpeettomiksi. Silloin heräsi ajatus niiden siirtämisestä kentän laidalle.

– Nyt löytyi halvalla, oikeastaan ilmaiseksi, mukava lisä yleisöpalveluihin, kertoo Heiskanen.

Areenalla on valmiina vain vajaat 3000 katsojaa vetävä pääkatsomo, mutta muuten alue on näyttänyt keskeneräiseltä. Viinitupien sijoittamisen jälkeen autius on tiivistänyt stadionia mukavasti.

– Kovin paljon yleisöpaikkoja tuvat eivät tuo lisää, mutta olemme saaneet katettua tilaa moneen tarkoitukseen, kertoo Heiskanen.

Osaan tuvista rakennetaan anniskelualue.

– Takasuoralta anniskelualue onkin puuttunut kokonaan, kertoo Heiskanen, jonka mukaan uutuuden toimivuus taas tosi testinsä jo perjantaina HJK-ottelussa.

– Helsingistä on lähdössä paljon porukkaa Kuopioon, tietää Heiskanen, joka odottaa 4000 katsojan rajan rikkoutumista. Vieraskannattajien katsomo on uuden ravintola-alueen vieressä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.