Yle ja Viasat televisioivat Mestarien liigan vuoteen 2018 asti

Jalkapallon Mestarien liiga näkyy seuraavat kolme vuotta Suomessa Ylen ja Viasatin kanavilla. Molemmat yhtiöt ovat hankkineet oikeudet vuosiksi 2015-2018.

Televisiointi jatkuu Ylellä samaan malliin kuin viime vuosina. Yle näyttää yhden ottelun suorana jokaisen peliviikon tiistaina ja sillä on ensivalintaoikeus otteluihin.

Viasatilla puolestaan on oikeudet kaikkiin otteluihin. Se näyttää 1-2 ottelua per pelipäivä suorana lähetyksenä pääkanavallaan, minkä lisäksi kaikki ottelut ovat katsottavissa Viaplay-palvelusta.

Vuodesta 2006 Mestarien liigaa näyttänyt Yle ehti joulukuussa jo ilmoittaa luopuvansa tv-oikeuksistaan tämän kauden jälkeen. Hintakilpailu oli tuolloin Ylen mukaan muuttumassa epäterveeksi.

- Nyt keväällä oikeuksien haltija halusi kuitenkin palata kanssamme neuvottelupöytään ja pääsimmekin nopeassa tahdissa sopimukseen, Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen sanoi.

Mestarien liigan toisena televisioijana Suomessa on ollut MTV, jonka paikan Viasat nyt ottaa. MTV ilmoitti helmikuussa, etteivät neuvottelut uudesta sopimuksesta tuottaneet tulosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.