Matthias Steiner voitti vaimonsa muistoksi

- Voitin tämän hänelle, viime kesänä kuolleen Susann-vaimonsa kuvaa palkintojenjaossa näyttänyt miesten painonnoston yli 105-kiloisten sarjan voittaja Matthias Steiner kertoi.

Saksalainen menetti vaimonsa auto-onnettomuudessa vuosi sitten heinäkuussa. Pekingiin hän saapui tavoitteenaan voittaa kisa vaimonsa muistoksi. Steiner, 25, onnistui, mutta siihen tarvittiin rutkasti tahdonvoimaa.

Steiner oli 203 kilon tempauksensa jälkeen vasta neljäntenä, ja kisaa johti Venäjän Jevgeni Tshigishev 210 kilon tuloksellaan. Ongelmat jatkuivat, kun Steiner epäonnistui työnnön avaustuloksessa 246 kiloa. Steiner sai 248 kiloa ilmaan, mutta kolmannella oli onnistuttava 258 kilon nostossa, kun Tshigishev oli työntänyt 250 kiloa. Yritys onnistui, ja Steiner syöksyi nostamaan valmentajaansa ilmaan onnen kyynelet silmissään.

Yhteistulos 461 kiloa riitti päihittämään venäläisen kilon erolla. Pronssia sai Latvian Viktors Scerbatihs tuloksella 448 kiloa.

Steiner edusti synnyinmaataan Itävaltaa vielä Ateenan olympialaisissa, jolloin tuloksena oli seitsemäs sija alle 105-kiloisten sarjassa. Hän riitaantui Itävallan painonnostoliiton kanssa ja vaihtoi Saksan kansalaiseksi vuonna 2005.

Saksan passin ja kilpailuoikeuden hän sai kuitenkin vasta viime tammikuussa. Hän meni ensimmäiseksi kertomaan uutisen vaimonsa haudalle.

Uusimmat

Olympialaiset

Mäkikotkat Venäjän maalle ensimmäistä kertaa

Slopestylen olympiarataa muokataan

Slopestylen suosikeista Horgmo sivuun olympialaisista

Bode Miller valmis voittamaan jokaisen kisan Sotshissa

Valintakritiikki liikutti Lolo Jonesin kyyneliin

Parise johtaa Yhdysvaltain kiekkoilijat Sotshiin

Patja nousi Sotshi-joukkueeseen, Piiroinen jää kotiin

Presidentti Niinistö Sotshin olympialaisiin

Detroit-tähti Franzen ei tule olympialaisiin

Tutkija: Ihmisoikeuspuheissa kylmän sodan retoriikkaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.