Suuret joukkuepelit yhdistävät voimansa

Parempaa peliä joka päivä. Tähän tavoitteeseen pyrkivät Suomen suurimmat joukkuepelit sekä voimistelu, jotka julkistivat maanantaina yhteisen menestyssuunnitelmansa. Lajirajat rikkovaa yhteistyötä tukee myös Olympiakomitea huippu-urheiluyksiköllään.

- Suunnitelma on kansainvälisestikin ainutlaatuista yhteistyötä. Haluamme auttaa tässä, huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski sanoo.

Kojonkoski kertoo, että yhteistyötä ja suunnitelmaa on tehty viime vuoden ajan erilaisissa ryhmissä. Ydinryhmässä, porukan itsensä mukaan "hikiryhmässä", on vuoden mittaan kokoontunut kovia nimiä, kuten Henrik Dettmann (koripallo), Erkka Westerlund (jääkiekko) ja Hannu Tihinen (jalkapallo).

Suomalaisen koripallon voimamies Dettmann on toiminut ryhmän eräänlaisena kapteenina. Hän tietää, että suuret suunnitelmat surkastuvat paperilla helposti kuivaksi konsulttikieleksi. Vuoden ajan keskenään kinastellut, sopuillut ja päät puhki miettinyt hikiryhmä on kuitenkin jotain muuta.

- Suomalainen urheilu ja meidän yhteiskuntammekin on täynnä erilaisia julistuksia. Nyt ei ole kyse sellaisesta, vaan siitä, että yli miljoonan suomalaisen liikuttamiseen vaikuttavat ihmiset ovat vuoden ajan pohtineet, miten voisivat antaa toisilleen jotain lisäarvoa, Dettmann toteaa.

- Aika näyttää, mitä konkreettista tämä tuo.

Yksi konkreettinen askel on ainakin yhteistyön jatkaminen täysipäiväisen vetäjän palkkaamisella. Tämän niin katsotun joukkuepelien johtajan haku on jo käynnissä.

Menestyssuunnitelmassa yhteistyön kulmakiviksi määritellään peli, valmennusosaamisen kehittäminen ja urheilullisuus. Näihin edistystä haettaisiin siis toisista lajeista, kuppikuntien yli.

- Koripallovalmentaja katsomaan jääkiekkoa, lentopallomies seuraamaan salibandya, Dettmann kuvaa.

Dettmann kertoo oppineensa kiekkomies Westerlundilta paljon pelkästään keskustelemalla. Westerlund on myös oppinut koripallosta, jopa taktiikoita.

- Meillä on paljon annettavaa mutta paljon saatavaakin, Leijonien päävalmentaja tiivistää maan ykköslajin aseman suunnitelmassa ja samalla suunnitelman todellisen ytimen. Jokainen saa jotain.

Uusimmat

Olympialaiset

Mäkikotkat Venäjän maalle ensimmäistä kertaa

Slopestylen olympiarataa muokataan

Slopestylen suosikeista Horgmo sivuun olympialaisista

Bode Miller valmis voittamaan jokaisen kisan Sotshissa

Valintakritiikki liikutti Lolo Jonesin kyyneliin

Parise johtaa Yhdysvaltain kiekkoilijat Sotshiin

Patja nousi Sotshi-joukkueeseen, Piiroinen jää kotiin

Presidentti Niinistö Sotshin olympialaisiin

Detroit-tähti Franzen ei tule olympialaisiin

Tutkija: Ihmisoikeuspuheissa kylmän sodan retoriikkaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.