Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Presidentti Martti Ahtisaarella on todettu koronavirustartunta

Presidentti Martti Ahtisaarella on todettu koronavirustartunta, kertoo tasavallan presidentin kanslia. Tartunta varmistui eilen. Tiedotteen mukaan presidentti Ahtisaari, 82, voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Helsingin Sanomien saaman tiedon mukaan Ahtisaari olisi kuitenkin ollut heikossa kunnossa koronavirustartunnan seurauksena.

Presidentti Ahtisaaren puolisolla Eeva Ahtisaarella, 83, todettiin aiemmin koronavirustartunta. Tasavallan presidentin kanslia kertoi Eeva Ahtisaaren tartunnasta lauantaina ja kertoi tuolloin hänen voivan tartunnasta huolimatta hyvin.

Myös Marko Ahtisaari on jakanut vanhempiensa kuulumisia Twitterissä .

– Isäni Martti on myös saanut positiivisen testituloksen COVID19:ään sen jälkeen, kun äitini diagnosoitiin kolme päivää sitten, hän tviittasi tiistaiaamuna.

– Kumpikin voi suhteellisen hyvin olosuhteet huomioon ottaen, hän lisää.

Martti Ahtisaari toimi Suomen presidenttinä vuosina 1994–2000. Hän oli Suomen ensimmäinen suoralla kansanvaalilla valittu presidentti. Martti Ahtisaaren presidenttikauden jälkeen Eeva Ahtisaari kirjoitti muistelmateoksen, joka julkaistiin syksyllä 2002.

Ahtisaari tunnetaan maailmalla ehkä presidenttiaikaansakin paremmin työstään konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiativen (CMI) parissa. Ahtisaari perusti CMI:n vuonna 2000 presidenttikautensa päätyttyä. Hän on saanut työstään Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2008.

CMI:n tavoitteena on ehkäistä ja ratkaista väkivaltaisia konflikteja epävirallisen neuvottelun ja vuoropuhelun avulla.

Naistenpäivän konserttiin osallistuneilla tartuntoja

MTV kertoi loppuviikosta, että Eeva Ahtisaari ja presidentti Tarja Halonen olivat paikalla Helsingin Musiikkitalon naistenpäivän juhlakonsertissa, johon osallistuneilla todettiin koronavirustartuntoja. Konsertti järjestettiin 8. maaliskuuta. Konsertin esiintyjät, yleisö ja henkilöstö ovat saattaneet altistua koronavirukselle.

Kaikkia konserttiin osallistuneita on kehotettu tarkkailemaan vointiaan. Koronaviruksen oireet alkavat pääsääntöisesti kahden viikon sisällä tartunnasta.

Musiikkitalon myynti- ja markkinointipäällikkö Juha Paaso kertoi tiistaina STT:lle, ettei heidän suuntaansa ole kantautunut sen enempää tietoa tautitapauksista kuin mitä mediassa on kerrottu. Paason mukaan Musiikkitalon oma henkilökunta on terveenä.

Presidentin kanslia kertoi viikonloppuna tiedotteessa, että presidentti Halonen ja professori Pentti Arajärvi ovat ilmoittaneet, että he ovat terveitä. Myös Tellervo Koivisto on ilmoittanut olevansa hyvävointinen ja täysin terve.