Koronavirusepidemia näkyy lisääntyneenä lähisuhdeväkivaltana Australiassa

Kotiväkivalta on lisääntynyt Australiassa sitä mukaa, kun ihmiset ovat koronaviruksen vuoksi olleet enemmän neljän seinän sisällä. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT–AFP

Australian viranomaiset kertoivat sunnuntaina varanneensa liki sata miljoona dollaria lisääntyneen kotiväkivallan uhrien auttamiseen.

Pääministeri Scott Morrisonin mukaan kotiväkivallan apua koskevat Google-haut ovat lisääntyneet 75 prosenttia. Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa lähisuhdeväkivallan uhreja auttavan Women's Safety -järjestön mukaan yli 40 prosenttia järjestön työntekijöistä on kertonut asiakasmäärien nousseen, ja yli kolmannes tapauksista on liittynyt suoraan koronavirusepidemian vuoksi annettuun määräykseen pysyä kotona.

Victorian osavaltiossa toimivan Wayss-järjestön kokemukset ovat samanlaisia. Lähisuhdeväkivaltaan liittyvät avunpyynnöt poliisille ovat yli tuplaantuneet.

– Meillä on ollut myös kymmenittäin tapauksia, joissa väkivaltaan syyllistyvät ovat väittäneet, että heillä on koronavirus, minkä vuoksi he eivät voi poistua kotoa, kertoi Wayss-järjestön johtaja Liz Thomas ABC-yleisradioyhtiön haastattelussa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut