Saksan Hessenin osavaltion talousministeri on kuollut – koronakriisin kanssa paininut poliitikko löytyi junaradan varrelta

Thomas Schäferiä pidettiin vahvana seuraajaehdokkaana osavaltion pääministerille Volker Bouffierille. DPA / LEHTIKUVA
STT

STT

Saksan Hessenin osavaltion talousministeri Thomas Schäfer, 54, on löytynyt kuolleena junaradan viereltä kotiosavaltiossaan, kertovat saksalaismediat. Schäferin kuolemasta on kertonut myös Hessenin hallinto Twitterissä .

Saksan kristillisdemokraattien CDU-puolueen ministerin epäillään tehneen itsemurhan. Schäfer esiintyi kuolemaansa edeltäneinä päivinä tiuhaan julkisuudessa keskustelemassa koronaviruspandemian vaikutuksista osavaltion talouteen.

Schäferin kuolema on järkytys Hessenin poliittiselle kentälle, jossa häntä pidettiin vahvana seuraajaehdokkaana osavaltion pääministerille Volker Bouffierille.

– Olemme kaikki järkyttyneitä ja tuskin voimme uskoa, että Thomas Schäfer näin odottamatta ja äkillisesti kuoli. Myötätuntomme on nyt hänen omaistensa kanssa, ja toivotamme heille voimia näinä vaikeina aikoina, Bouffier kertoi lausunnossaan.

Welt-lehden mukaan Schäferiä suremaan jäävät muun muassa tämän 9-vuotias poika ja 12-vuotias tytär. Bouffierin mukaan ministeri oli ottanut koronapandemian raskaasti.

– Hän kantoi suurta huolta siitä, oliko mahdollista täyttää kansan suuret odotukset erityisesti taloudellisen tuen suhteen. Minun on oletettava, että nämä huolet kävivät hänelle ylitsepääsemättömiksi. Hän ei löytänyt tietä ulos, Bouffier sanoi.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut