Hallitus jatkaa nykyisiä rajoituksia 13. toukokuuta asti

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan jopa työmatkaliikennettä joudutaan rajoittamaan Suomen rajoilla tulevien viikkojen aikana. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA
STT

STT

Hallitus on päättänyt jatkaa nykyisiä, 13. huhtikuuta päättyviä rajoituksia 13. toukokuuta asti. Asiasta kerrottiin hallituksen tiedotustilaisuudessa.

Hallitus antaa tiistaina eduskunnan edellyttämän asetuksen ravintoloiden sulkemisesta. Asetus koskee koko maata, ja se menee eduskunnan arvioitavaksi.

Hallitus on myös päättänyt aloittaa pikaisen valmistelun pohjoisen ja lännen rajaseudun liikennöinnin tiukennuksista. Tämä koskee myös henkilöliikennettä merillä.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan jopa työmatkaliikennettä joudutaan rajoittamaan Suomen rajoilla tulevien viikkojen aikana. Uudenmaan rajoitukset pyritään purkamaan aiotusti 19.4.

Valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk.) mukaan lomautustoimien kohteena on yli 280 000 ihmistä. Luku ei sisällä alle 20 hengen yrityksiä. Kulmuni kertoo Business Finlandiin tulleen suoran tuen hakemuksia 12 000. Rahoitusta on haettu yli 500 miljoonan arvosta.

Opetusministeri Li Andersson (vas.) puolestaan kertoi, että myös etäopetusjärjestelyt jatkuvat ainakin 13. toukokuuta asti. Poikkeuksia ovat edelleen varhaiskasvatus ja koulussa järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1.–3. luokkien lähiopetus.

Anderssonin mukaan opetus- ja kulttuuriministeriö valmistautuu siihen, ettei kouluihin päästä palaamaan kevätlukukaudella. Hän myös sanoi, ettei kenenkään valmistuminen kuitenkaan saa vaarantua poikkeustilanteen vuoksi.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut