WHO ei suosittele kasvosuojusta kuin koronatartunnan saaneille ja heitä hoitaville, kertoo CNN

Suojuksista on maailmanlaajuisesti suuri pula ja niitä tarvitaan erityisesti lääkäreille ja hoitajille. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA
STT

STT

Koronapandemian myötä yleistyneiden kasvosuojusten käyttöä ei edelleenkään suositella muille kuin koronavirustartunnan saaneille ja heitä hoitaville. Näin kertovat Maailman terveysjärjestön (WHO) edustajat CNN -uutiskanavan mukaan.

Ei ole erityisiä todisteita siitä, että kasvomaskien laajasta käytöstä kansalaisten keskuudessa koituisi hyötyä covid-19-taudin torjunnassa, sanoi WHO:n hätätilajohtaja Mike Ryan lehdistölle Genevessä eilen.

– Itse asiassa on joitakin todisteita vastakkaisesta, jos maskia ei osaa käyttää oikein tai jos sitä ei osaa kiinnittää kunnolla, hän sanoi.

Tohtori Ryan muistutti, että suojuksista on maailmanlaajuisesti suuri pula ja niitä tarvitaan erityisesti lääkäreille ja hoitajille, jotka altistuvat virukselle työssään.

– Juuri nyt suurimman riskin kantavat ne etulinjan terveydenhoitohenkilöstön edustajat, jotka altistuvat virukselle jokaisen päivän jokaisena sekuntina. Ajatus siitä, että he ovat suojuksia vailla, on kammottava, Ryan sanoi.

Epidemiologi Maria Van Kerkhove WHO:sta täydensi, että on tärkeää kohdentaa suojukset niille, jotka niitä eniten tarvitsevat. Hän myös sanoi maskeja suositeltavan kotona oleville sairaille ja niille, jotka huolehtivat sairaista kotona.

Jo viime viikolla Van Kerkhove kertoi, että hoitohenkilöstön suojavarusteista on merkittävä pula maailmalla. Kasvosuojusten lisäksi pulaa on niin suojapuvuista kuin -käsineistäkin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut