Euroopan pörssipäivä alkoi alamäessä

Aasiassa Tokion pörssi lopetti tiistaina 0,9 prosenttia miinuksella, mutta Hongkongissa nähtiin 1,85 prosentin nousupyrähdys. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Pörssit ovat avautuneet selvään laskuun Euroopassa. Helsingissä yleisindeksi oli kaupankäynnin alkaessa vajonnut kolme prosenttia ja suunta oli sama myös Lontoossa, Frankfurtissa, Pariisissa ja Tukholmassa.

Tokiossa Nikkei-indeksi päätyi keskiviikkona yli neljän prosentin laskuun. Tokioon mahdollisesti määrättävät uudet eristystoimet hermostuttivat markkinoita, samoin kuin teollisuuden luottamuskysely, joka laski miinuksen puolelle ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen.

Laskusuunta heijasteli New Yorkin päättynyttä pörssipäivää, jossa Dow Jones -indeksi päätyi tiistaina noin 1,8 prosenttia miinukselle. Kyseessä oli samalla Dow Jones -indeksin huonoin vuoden ensimmäinen vuosineljännes sitten vuoden 1987. Indeksi vajosi vuoden ensimmäisen kuukauden aikana yli 23 prosenttia.

Alamäen odotetaan jatkuvan myöhemmin Wall Streetillä, sillä Yhdysvaltojen pörssifutuurit ovat laskussa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut