Euroopan pörssit avautuivat pienen nousun merkeissä

Toinen vuosineljännes alkoi Wall Streetillä yhtä synkästi kuin edellinen päättyi. Kuva on New Yorkin pörssin edustalta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Euroopan pörssit ovat tänään toipuneet eilisen rajusta laskusta ja ovat kaupankäynnin alkuvaiheessa lähteneet nousuun. Helsingissä yleisindeksi oli aamupäivällä noin prosentin nousussa ja hätyytteli 7 700 pisteen rajaa.

Suunta oli loivasti ylöspäin myös Lontoossa, Frankfurtissa, Pariisissa ja Tukholmassa.

Euroopan markkinoiden avautuessa Tokion pörssi oli sulkeutunut laskuun jo neljä päivää perättäin. Nikkei-indeksi päätyi lähes 1,4 prosentin laskuun.

Markkinoilla heräsi huolta koronatartuntojen yhä nopeammasta leviämisestä Japanissa. Arvio oli aiemmin, että Japani olisi saanut tartunnat hallintaan, mutta toiveikkuus on alkanut näyttää ennenaikaiselta.

Alamäki seurasi Yhdysvalloissa edellispäivänä nähtyä sukellusta. Kaikki kolme Wall Streetin keskeistä indeksiä, Dow Jones, S&P 500 ja Nasdaq, putosivat 4,4 prosentilla, kun ennusteet koronaviruksen aiheuttamista tuhoista synkentyivät.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut