Karhunpennun ampunut mies tuomittiin ehdolliseen ja metsästyskieltoon – kivääri valtiolle

STT

STT

Alle vuoden ikäisen karhun ampunut mies sai tuomion metsästysrikoksesta. Mies ampui karhun 20 metrin etäisyydeltä Kuusamossa elokuun lopulla. Oikeuden mukaan miehen olisi pitänyt olla huolellisempi.

– Alle vuoden ikäisen karhun ampumiselle ei voi saada poikkeuslupaa, ja se on siten aina rauhoitettu, mikä korostaa edelleen erityisesti metsästäjälle asetettua huolellisuusvelvoitetta, toteaa Oulun käräjäoikeus tuomiossaan.

Mies kiisti syytteen sekä tienneensä, että karhu oli niin nuori. Hän vetosi muun muassa siihen, että ilman emoa liikkunut karhunpentu ei olisi todennäköisesti selvinnyt hengissä talven yli.

Mies tuomittiin 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja kesään 2021 asti kestävään metsästyskieltoon. Lisäksi miehen kivääri tuomittiin valtiolle menetetyksi.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut