Presidentti Niinistö ihmettelee MTV:lle kriisinyrkkijupakkakeskustelua

Presidentti Sauli Niinistön kommentoi MTV:n haastattelussa hänen ehdottamastaan kriisiryhmästä noussutta kohua. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA
STT

STT

Presidentti Sauli Niinistö kertoo MTV:n haastattelussa ihmettelevänsä julkisuudessa edelleen vellovaa keskustelua hallituksen ja presidentin arvovaltakiistasta koronakriisin hoidossa.

Lauantaina nähtävässä haastattelussa Niinistö kommentoi kohua, joka alkoi hänen ehdottamastaan kriisiryhmästä eli niin sanotusta nyrkistä.

– Minä olen yllättänyt siitä, että jotkut edelleen tuntuvat ylläpitävän tuollaista vainoharhaista valtapolitiikkaoppia. Ainakaan minä en ole viitannut mihinkään valtaoikeuteen. Päinvastoin olen vain puhunut ajatuksesta esittää hallitukselle sen toiminnan tueksi tällaista ryhmää, toteaa Niinistö MTV:lle.

Presidentti Niinistö ja pääministeri Sanna Marin (sd.) kiistivät molemmat viime lauantaina Iltalehden uutisen siitä, että kriisiryhmästä olisi keskusteltu kovasanaisesti presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa eli niin kutsutussa tp-utvassa.

Aiemmin tällä viikolla eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) kertoi Ylen radion Ykkösaamussa, että Niinistön ehdotus oli virhe ja siinä astuttiin hallituksen tontille.

– Minä en siinä edes antanut neuvoa, vaan esitin tällaisen ajatuksen. On todella merkillistä, jos ajatellaan sillä tavalla, että poliittiset toimijat eivät voisi antaa toisilleen jonkinlaista apua tai miksei suorastaan neuvojakin, toteaa Niinistö MTV:lle vastaten Vanhasen kritiikkiin.

Niinistö kertoo hänen ja hallituksen yhteistyön toimivan hyvin.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut