Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EK toivoo kehysriihestä tukea yrityksille ja panostuksia koronatesteihin

Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) toivoo kehysriiheltä panostuksia kasvuun, työllisyyteen ja syrjäytymisen ehkäisyyn. Sen mukaan hallituksella on oltava tarvittaessa valmius korottaa ja jatkaa jo tehtyjä tukitoimia.

EK:n toivelistalla on muun muassa tilapäinen kriisipalkkatuki vakaviin taloudellisiin vaikeuksiin ajautuneille työnantajayrityksille. Työnantajan työttömyysvakuutusmaksu ja sairausvakuutusmaksu haluttaisiin myös siirtää tilapäisesti valtiolle.

Elinkeinoelämästä olisi myös tärkeä panostaa kansalaisten laajaan koronatestaukseen.

– Yhteiskunnan ja yritystoiminnan pyörät on saatava jälleen pyörimään. Tämä edellyttää kaikkia tarvittavia testauksia, joiden perusteella terveet ja taudille vastustuskykyiset voivat palata töihin.

EK:sta tilanne vaatii joidenkin kaavailtujen uudistusten pistämistä jäihin. Se lykkäisi vanhusten hoivaan kaavailtua sitovaa hoitajamitoitusta sekä oppivelvollisuuden pidentämistä ja maksuttoman toisen asteen toteuttamista. Oppivelvollisuuden pidentämiseen kaavaillut rahat se käyttäisi sen varmistamiseen, että korona-aikaan mahdollisesti kelkasta pudonneet oppilaat saavat oppimiseensa riittävästi tukea.

– Etäkouluun siirtyminen on osoittanut suomalaisen koulujärjestelmän joustavuuden ja sopeutumiskyvyn. Vaarana on silti, että kaikki eivät ole pysyneet mukana, EK katsoo tiedotteessa.

Hallituksen toimia koronaepidemian hillitsemiseksi EK pitää perusteltuina. Se toteaa, että terveys tulee ensin, vaikka kriisi onkin ollut ennennäkemätön kolaus elinkeinoelämälle.