Hus ei esitä rajoitusten tiukentamista

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) kertoi torstaina, ettei se esitä nykyisten rajoitusten tiukentamista koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Sen sijaan nykyisiä laajoja rajoituksia tulee sairaanhoitopiirin mukaan pääosin jatkaa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen ehdotti keskiviikkona MTV:n haastattelussa, että Uudenmaan rajoituksia tiukennettaisiin entisestään muutamaksi viikoksi vielä nykyisten rajoitusten lisäksi. Hän arvioi, että epidemia ja sitä kautta rajoitukset voivat kestää jopa jouluun, jos Uudenmaan rajoituksia ei tiukenneta entisestään.

Lehtosen mukaan kiristys tarkoittaisi käytännössä vain välttämättömien ostosten tekemistä ja kahden hengen kokoontumisoikeutta sekä hengityssuojainpakkoa.

– Hengityssuojainpakko olisi paras kaikille, mutta ainakin niille, joiden on välttämättömien työtehtävien takia pakko mennä kotoa ulos. Luultavasti jo kolmen viikon laajalla "karanteenilla" saataisiin myös Uudenmaan tartunnat katkeamaan. Nyt tartunnat lisääntyvät hitaasti, hän sanoi MTV:llä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut