Öljyntuottajamaat sopuun tuotantoleikkauksista – Meksiko vielä ulkopuolella

Keskeiset öljyntuottajamaat ovat päässeet sopuun tuotantoleikkauksista, kertoo öljynviejämaiden järjestö Opec. Leikkausten tarkoituksena on hillitä öljyn hinnan laskua.

Tuotantoa on määrä vähentää yhteensä kymmenen miljoonaa tynnyriä päivässä touko-kesäkuussa. Loppuvuonna leikkaus olisi kahdeksan miljoonaa tynnyriä päivässä.

Meksiko on toistaiseksi jättäytynyt sopimuksen ulkopuolelle, mutta tullakseen voimaan päätös tarvitsee myös sen tuen. Uutistoimisto Bloombergin mukaan Meksikolta vaaditaan 400 000 tynnyrin tuotantoleikkauksia päivässä, mihin maa ei Opecin isännöimässä kokouksessa suostunut. Myöhemmin Meksikon energiaministeri Rocio Nahle Garcia tviittasi , että maa voisi vähentää tuotantoa 100 000 tynnyrillä.

Öljyn hinta on pudonnut pohjamutiin hintasodan ja koronaviruspandemian seurauksena. Myöhemmin tänään Saudi Arabia isännöi G20-maiden energiaministerien virtuaalikokousta, jonka aiheina ovat myös öljyntuotanto ja koronakriisi. Opecin on määrä arvioida tilannetta ja leikkausten vaikutuksia kokouksessa 10. kesäkuuta.

Mainos: K-Supermarket Portti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut