Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnair perustamassa yhteisyritystä kiinalaisyhtiön kanssa

Finnair suunnittelee yhteisyrityksen perustamista kiinalaisen lentoyhtiön Juneyao Airin kanssa. Juneyao Air avasi reitin Shanghaista Helsinkiin heinäkuussa 2019, minkä jälkeen Finnair ja Juneyao ovat jakaneet lentokoodinsa toistensa Helsinki-Shanghai-reiteille.

Myös kanta-asiakasjärjestelmistä solmittiin sopimus viime elokuussa. Yhteisyrityksen avulla yhtiöt voivat laajentaa lentokoodien jakamista reittiverkostoissaan.

– Huolimatta tästä lentoliikenteelle erittäin haastavasta ajasta olemme erittäin sitoutuneita Kiinan markkinaan. Tästä yhtenä esimerkkinä on yhteistyömme Juneyao Airin kanssa. Olemme nyt ottamassa tärkeää askelta syventääksemme viime vuonna alkanutta yhteistyötämme, sanoi Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orver tiedotteessa.

– Olemme aiemmassa yhteistyössämme Finnairin kanssa saavuttaneet luotettavan ja molempia osapuolia hyödyttävän kumppanuuden ja jaamme yhteiset visiot ja arvot. Kumppanuuden laajentaminen antaa meille mahdollisuuden kehittää yhteistyötämme edelleen, sanoi Juneyao Airin varatoimitusjohtaja Yu Chengji.

Yhteisyrityksen perustaminen vaatii vielä viranomaisten hyväksynnät.