USA:n raakaöljyn hinta romahti historiallisesti negatiiviseksi

Yhdysvaltojen WTI-viitelaadun raakaöljyn hinta romahti maanantaina historiallisesti negatiiviseksi. Uutistoimisto AFP:n mukaan koskaan aiemmin vastaavaa ei ole tapahtunut. Maanantai-iltana WTI-laadun öljyfutuurien hinta oli pudonnut alle kolmeen dollariin tynnyriltä, mutta hinta pysähtyi lopulta –37 dollariin.

Yhdysvaltojen WTI-viitelaadun raakaöljyn hinta romahti maanantaina jyrkästi, kun huolet varastokapasiteetin loppumisesta Yhdysvalloissa voimistuivat.

Vielä varhain maanantaina hinta pyöri 15 dollarin hujakoilla. Yhdysvaltojen liuskeöljyteollisuus on joutunut kevään aikana vaikeuksiin, kun alhaiset hinnat eivät riitä kattamaan yhtiöiden kustannuksia.

Koronaviruspandemian seurauksena öljyn kysyntä on vähentynyt rajusti, mikä on vetänyt öljyn hinnan luisuun. Saudi-Arabian johtama Opec-järjestö ja Venäjä sopivat aiemmin huhtikuussa leikkaavansa tuotantoaan, mutta toimet eivät ole pysäyttäneet öljyn hinnan laskua.

Pohjanmeren Brent-viitelaadun öljy maksoi maanantai-iltana noin 26 dollaria tynnyriltä, eli hintapudotus koski ennen muuta Yhdysvaltojen WTI-laadun öljyä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut