Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oriolan voitto kasvoi – lääkkeiden kysyntä apteekeissa ennennäkemätöntä

Lääketukku Oriolan oikaistu liikevoitto koheni tammi-maaliskuussa 6,9 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 3,7 miljoonasta eurosta. Liikevaihto nousi 460 miljoonaan euroon 397 miljoonasta eurosta.

Yhtiön mukaan vuoden ensimmäinen neljännes oli poikkeuksellinen. Maaliskuussa koronapandemia vaikutti voimakkaasti yhtiön toimintaan molemmissa toimintamaissa Suomessa ja Ruotsissa.

– Kuluttajakäyttäytyminen johti ennennäkemättömään flunssa- ja kiputuotteiden sekä lääkkeiden kysyntään apteekeissa. Yhtiö keskitti maaliskuun puolivälissä jakelutoimintansa lääkkeisiin varmistaakseen potilasturvallisuuden, kertoo Oriolan toimitusjohtaja Robert Andersson tiedotteessa.

Hänen mukaansa poikkeuksellinen kysyntäpiikki kasvatti yhtiön myyntiä, mutta myös rasitti tulosta kohonneilla henkilöstö- ja rahtikustannuksilla.

– Pandemian aiheuttamat kansalaisten liikkumista rajoittavat toimet samoin kuin terveydenhuollon kantokyvyn ylläpitäminen vaikuttavat väistämättä myös Oriolan liiketoimintaan, Andersson sanoo.

Yhtiö ennakoi, että vertailukelpoisin valuuttakurssein lasketun oikaistun liikevoiton arvioidaan kasvavan viime vuoden tasosta.