Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskustan Kurvinen esittää ravintoloille viinin ulosmyyntioikeutta

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ehdottaa, että ravintoloille olisi annettava lupa myydä ulos mietoja viinejä. Se olisi Kurvisen mukaan perusteltu määräaikaisena aputoimena koronakriisiin.

Koronapandemian takia ravintolat saavat nyt myydä ainoastaan take away -annoksia.

Ravintolat saivat keväällä 2018 mahdollisuuden myydä luvanvaraisesti mukaan enintään 5,5 prosentin vahvuisia oluita, siidereitä ja lonkeroita.

– Nykyinen käytäntö ei mahdollista alkoholijuomien myymistä ruuan mukana kotiinkuljetuksena eikä viinien ulosmyyntiä. On syytä selvittää alkoholilain muutosta myös siten, että kotiinkuljetus ja mietojen viinien ulosmyynti olisi mahdollista koronakriisin ajan, Kurvinen esittää.

Kurvisen mielestä mietojen viinien ulosmyynti olisi luonteva lisä osana ruoka-annosten ulosmyyntiä, laajentaisi palvelua asiakkaille ja toisi ravintoloille uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

– Ravintola-ala on Suomessa merkittävä työllistäjä ja verotulojen tuoja valtiolle. Yritysten ja työpaikkojen pelastamiseksi on löydettävä räätälöityjä ratkaisuja, jotta ne selviävät yli pandemian aiheuttamasta kassakriisistä, Kurvinen summasi.

Samalla pitäisi Kurvisen mielestä antaa pien- ja käsityöläispanimoille väliaikainen lupa oluen etämyyntiin, esimerkiksi postin kautta. Näille panimoille ravintolat ovat normaalisti merkittävä myyntikanava, joka on nyt mennyt kiinni.