Vappuviikko avautui pörsseissä valoisasti – öljy putosi jälleen

Öljyntuottajamaat ovat sopineet tuotantoleikkauksista koronaviruspandemian laskettua öljyn kysyntää. Ylituotantoa on siitä huolimatta AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Vappuviikko avautui pörsseissä varsin valoisissa merkeissä. Markkinakommenttien mukaan syynä oli se, että hallitukset ovat alkaneet löysätä koronakriisin aiheuttamia rajoituksia.

Euroopan pörsseissä Lontoon pörssin FTSE 100 -indeksi nousi 1,3 prosenttia, Frankfurtin pörssin DAX-indeksi 3,1 prosenttia ja Pariisin pörssin CAC 40 -indeksi 2,6 prosenttia.

Helsingin pörssin OMXH-indeksi päätyi prosentin verran plussalle.

New Yorkin arvopaperimarkkinoiden pääindeksit olivat illalla Suomen aikaa runsaan prosentin nousussa. Aasiassa Tokio kohosi 2,7 prosenttia ja Hongkong 1,9 prosenttia.

Sen sijaan raakaöljymarkkinat olivat jälleen alamaissa. Pohjanmeren Brent-laatu oli alkuillasta pudonnut 7,5 prosenttia noin 23 dollariin tynnyriltä. Yhdysvaltain viitelaadun WTI:n hinta oli painunut peräti 28 prosenttia noin 12,50 dollariin.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut