Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulmuni veti pois listoilta alivaltiosihteeri Päivi Nergin nimittämisen kansliapäälliköksi

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) on vetänyt alivaltiosihteeri Päivi Nergin nimittämisen valtiovarainministeriön (VM) kansliapäälliköksi pois valtioneuvoston listoilta. Hän kertoo päätöksestä Twitterissä .

Kulmuni sanoo päätyneensä ratkaisuun keskusteltuaan esittelijän kanssa. Hän sanoo, että haluaa antaa perustuslakivaliokunnalle sen tarvitseman ajan tiedonsaantiasian käsittelyyn.

Nimityksen piti olla esillä tänään valtioneuvoston yleisistunnossa.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta päätti tiistaina aloittaa selvityksen eduskunnan tiedonsaantioikeuden toteutumiseen liittyvistä ongelmista. Nerg oli viime hallituskaudella keskeisessä roolissa sote-uudistuksen valmistelussa, johon liittyvä tiedonsaanti on yksi perustuslakivaliokunnan selvityspäätöksessä mainituista asioista.

Esittelijänä toimiva VM:n hallinto- ja kehitysjohtaja Juha Majanen vahvistaa, että kyseessä on aikalisä, jotta perustuslakivaliokunta saa käsiteltyä tiedonsaantioikeutta koskevan selvityksen. Majasella on käsitys, että valiokunta aikoo käsitellä asian varsin joutuisasti.

– Jos jotain on pakko arvata, kyse on pikemminkin viikoista kuin kuukausista, hän sanoo STT:lle.

Nykyinen kansliapäällikkö Martti Hetemäki on siirtymässä työelämäprofessoriksi ja jää tehtävästä pois kesäkuun lopussa. Majasen mukaan olisi tärkeää, että uusi kansliapäällikkö voisi aloittaa ennen loppukesän budjettiriihtä.

– Heti elokuussahan on budjettiriihi, ja hallitus joutuu tekemään merkittäviä julkista taloutta koskevia ratkaisuja ja linjauksia. Tietysti silloin olisi hyvä, että meillä olisi kansliapäällikkö.

Nimityksen vetämisestä pois kertoi ensimmäiseksi Helsingin Sanomat .