Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Trump Reutersille: Kiina haluaa, että häviän vaalit

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump syytti Kiinan tekevän kaikkensa, jotta hän häviäisi tulossa olevat presidentinvaalit. Trump esitti syytöksensä uutistoimisto Reutersin haastattelussa keskiviikkona paikallista aikaa.

Trump sanoi uskovansa, että Kiina haluaa demokraattipoliitikko Joe Bidenin voittavan. Trumpin mukaan Kiina toivoo Bidenin helpottavan kauppa- ja muuta painostusta, jota Trump on Kiinaan kohdistanut.

Trump on syyttänyt toistuvasti Kiinaa koronaviruksen leviämisestä, koska maa ei Trumpin mukaan kertonut ajoissa koronaviruksesta muulle maailmalle. Presidenttiä itseään on kuitenkin syytetty siitä, että hän viivytteli epidemian vastaisissa toimissa Yhdysvalloissa.

Reutersin haastattelussa Trump puhui jälleen kovin sanoin Kiinan vastuusta ja kertoi pohtivansa eri seurausvaihtoehtoja Kiinalle viruksen vuoksi.

– Voin tehdä paljon, hän sanoi.

Trump aikoo ensi viikolla Arizonaan

Presidentti Trump aikoo ensi viikosta alkaen jälleen lentää eri puolille Yhdysvaltoja. Trump kertoi Valkoiseen taloon kokoontuneille toimittajille, että matkustaa ensi viikolla Arizonaan. Samoin hän on aikeissa vierailla Ohiossa "hyvin pian".

Trump sanoi odottavansa, että pääsee pitämään kampanjatilaisuuksia mahdollisimman pian.

Arizonan matka ei ole vaalikampanjamatka vaan se liittyy maan talouteen. Trumpin mukaan on liian varhaista järjestää suuria stadiontapahtumia.

– Toivottavasti se aika ei ole liian kaukana, kun voimme pitää massiivisia tilaisuuksia ja ihmiset istuvat vierekkäin.

Los Angelesissa tarjotaan ilmaisia testejä

Los Angeles ryhtyy tarjoamaan kaikille asukkailleen ilmaisen koronavirustestin, oli näillä oireita tai ei. Asiasta kertoi pormestari Eric Garcetti keskiviikkona paikallista aikaa.

Etusijan testauksessa saavat, ne joilla on oireita tai jotka toimivat elintärkeissä julkisissa töissä, mutta myös oireettomia voidaan testata.

Garcetti tähdensi, että käsien pesun ja välimatkan pitämisen ohella testaaminen on parhaita keinoja viruksen leviämisen estämiseksi.

Los Angelesissa köyhät ja työväenluokkaan kuuluvat asukkaat ovat yliedustettuina sekä koronatartunnan saaneiden että siihen kuolleiden joukossa.