Lainatiskeillä vilkasta maaliskuussa, yritys- ja asuntolainojen määrä kasvoi

Suomen Pankin mukaan koronakriisi ei maaliskuussa pysäyttänyt asuntokauppaa. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Suomalaiset yritykset nostivat maaliskuussa uusia yrityslainoja 2,5 miljardin euron edestä, mikä on yli 800 miljoonaa enemmän kuin viime vuoden maaliskuussa. Samalla yritykset neuvottelivat lainasopimuksiaan uusiksi 1,1 miljardin euron edestä, mikä on yli kaksi kertaa enemmän kuin vuosi sitten. Lainatilastot ilmenevät Suomen Pankin tilastotiedotteesta.

Suurin osa yrityslainoista oli suuria, yli miljoonan euron arvoisia. Teollisuusyritykset olivat suurin ryhmä lainoja nostaneista, noin neljänneksen osuudella.

Koronakriisi ei maaliskuussa pysäyttänyt asuntokauppaa, vaan kotitaloudet nostivat uusia asuntolainoja 1,7 miljardin euron edestä. Kasvua kertyi 250 miljoonaa euroa, ja asuntolainakanta nousi 100,7 miljardiin. Asuntolainakannan vuosikasvu oli 2,7 prosenttia.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut