Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huoltovarmuuskeskus-uutisoinnissa mainittu ikkunan rikkominen johti kiinniottoihin – kahta epäillään törkeästä kiristyksestä

Poliisi on ottanut kiinni kaksi ihmistä tapauksessa, joka liittyy Huoltovarmuuskeskus-uutisoinnissa mainittuun kiven heittämiseen sisään asunnon ikkunasta, kertoo Helsingin poliisi.

Kiinniotot tehtiin tänään Etelä-Suomessa. Kiinni otettuja epäillään törkeästä kiristyksestä.

Poliisi sai huhtikuun alussa ilmoituksen kiven heittämisestä sisään asunnon ikkunasta Helsingissä. Tapauksen tutkinnassa poliisin tietoon tuli seikkoja, jotka johtivat epäilyihin törkeästä kiristyksestä.

– Tätä epäiltyä vahingontekoa tutkittaessa poliisin tietoon tuli seikkoja, joiden perusteella nyt kiinniotettuja henkilöitä on syytä epäillä törkeästä kiristyksestä, sanoo rikostarkastaja Markku Heinikari tiedotteessa.

Poliisi korostaa, että kyseessä on rikosepäily.

– Esitutkinnan aikana selvitetään, mitä on tapahtunut, Heinikari sanoo.

Helsingin poliisi ei kertonut STT:lle tarkempia tietoja esitutkinnasta. Poliisi sanoo tiedotteessa, ettei tässä vaiheessa kerro enempää kiinniotetuista tai epäillystä törkeästä kiristyksestä. Poliisi ei kerro myöskään epäillyn törkeän kiristyksen uhrin henkilöllisyyttä.

Sarmaste puhunut uhkauksista

Suomen Kuvalehden kolmen viikon takaisessa uutisessa liikemies Onni Sarmaste sanoi, että hengityssuojainten kauppaan liittyvän riidan yhteydessä hänen ikkunastaan olisi heitetty kivi ja häntä olisi uhattu Helvetin enkeleillä. Lehti uutisoi tuolloin, että Sarmaste ja kauneusyrittäjä Tiina Jylhä riitelevät siitä, kumpi on huijannut kumpaa Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) kanssa tehdyssä suojainkaupassa.

Sarmaste kertoi Ilta-Sanomille kolme viikkoa sitten, että Jylhä olisi uhannut lähettää hänen peräänsä Helvetin enkelit ja että hänen ikkunansa on rikottu.

– Uhkaukset esitettiin sekä puhelimitse että kasvotusten. Asuntooni yritettiin murtautua kello neljältä aamuyöllä ja ikkunan läpi heitettiin kivi. Olin onneksi hereillä hoitamassa asioita Kiinan suuntaan ja soitin heti poliisipartion paikalle.

IS:n mukaan Jylhän asiamies, juristi Kari Uoti on kiistänyt uhkailun.

Tapahtumista tehtiin poliisille 6. huhtikuuta rikosilmoitus vahingonteosta ja kotirauhan rikkomisesta. Sarmaste on aiemmin vahvistanut STT:lle tehneensä rikosilmoituksen.

Suojainkauppojen tutkinnassa pidätetyt päästettiin vapaaksi viime perjantaina

HVK:n suojainkauppoihin liittyvässä esitutkinnassa päästettiin viime perjantaina vapaaksi kaksi pidätettynä ollutta ihmistä. Keskusrikospoliisin (KRP) mukaan he olivat silti yhä epäiltyinä rikoksesta. Rikosnimikkeinä KRP:n tekemässä esitutkinnassa on ollut muun muassa törkeä petos ja törkeä rahanpesu.

KRP ei ole kommentoinut, ketkä suojainkauppojen tutkinnassa ovat epäiltyinä.

Julkisuudessa on kerrottu, että toinen viime perjantaina vapautetuista oli Sarmaste. Sarmaste kertoi tuolloin STT:lle, että hänet päästettiin vapaaksi. Hän sanoi olevansa syytön.

HVK:n epäonniset suojamaskikaupat tulivat ilmi huhtikuun alkupuolella, kun selvisi, että HVK on tilannut ulosottoveloissa olleelta Sarmasteelta sekä talousrikoksista tuomitulta Jylhältä suojamaskeja noin 10 miljoonalla eurolla.

HVK on sanonut Sarmasteen toimittaneen maskeja, jotka eivät olleet sopivia sairaalakäyttöön, vaikka ne oli siihen tilattu. HVK on vaatinut osittaista kaupan purkua ja rahojen osittaista palauttamista.