Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Koreasta ammuttiin Etelä-Korean puolelle ensi kertaa vuosiin – Etelä-Korean mukaan laukaukset eivät vaikuta tahallisilta

Pohjois-Koreasta ammuttiin maiden välisen rajan yli Etelä-Koreaan sunnuntaina, Etelä-Korean asevoimat kertoo.

Etelä-Korean mukaan Pohjois-Korean puolelta ammuttiin useita laukauksia, jotka osuivat eteläkorealaiseen rajavartioasemaan. Etelä-Korean joukot vastasivat ampumalla Pohjois-Korean puolelle sekä kuuluttamalla varoitusviestin.

Kenenkään ei tiedetä haavoittuneen laukaustenvaihdossa.

Etelä-Korea yrittää selvittää pohjoiselta naapuriltaan, oliko kyseessä tahallinen provokaatio vai mahdollisesti jonkinlainen vahinko. Alustavan arvion mukaan ampuminen ei kuitenkaan vaikuttanut tahalliselta, Etelä-Korean asevoimat sanoi.

BBC :n mukaan kyseessä oli ensimmäinen kerta viiteen vuoteen, kun Pohjois-Koreasta on ammuttu Etelä-Koreaan. Koreat ovat edelleen muodollisesti sotatilassa keskenään, ja niemimaata jakava raja kuuluu maailman vartioiduimpiin. Viime vuosina maat ovat kuitenkin onnistuneet liennyttämään jännitteitä raja-alueella.

Ampumisen ajankohta on sikäli mielenkiintoinen, että päivää aiemmin Pohjois-Korean media julkaisi ensimmäiset kuvat maan johtajasta Kim Jong-unista viikkoihin. Kim katosi julkisuudesta huhtikuun alkupuolella, ja hänen huhuttiin jopa kuolleen.