EU:n komissio suosittaa tarpeettoman matkustamisen rajoittamista kesäkuun puoliväliin asti

Komission mukaan matkustusrajoituksia on syytä jatkaa, jotta riskiä taudin leviämisestä voidaan vähentää. Mikko Stig / LEHTIKUVA

STT

EU:n komissio suosittaa Schengen-maita jatkamaan EU-maihin kohdistuvia ei-välttämättömän matkustamisen rajoituksiaan 30 päivällä. Rajoitukset jatkuisivat siis kesäkuun puoliväliin.

Komissio perustelee kehotustaan sillä, että pandemiatilanne on vielä epävarma sekä Euroopassa että sen ulkopuolella, vaikka moni EU- ja Schengen-maa onkin alkanut höllentää rajoituksiaan. Komission mukaan matkustusrajoituksia on syytä jatkaa, jotta riskiä taudin leviämisestä voidaan vähentää.

Komissio haluaa, että matkustusrajoituksia poistetaan vaiheittain ja koordinoidusti. Ennen ulkorajoja koskevien rajoitusten poistamista pitää poistaa rajoitukset EU:n sisärajoilta, koska toimet ulkorajoilla tehoavat ainoastaan, jos niitä toteuttavat kaikki EU- ja Schengen-maat.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut