Kyselyn mukaan suomalaisista sateenkaari-ihmisistä yli kolmasosa kertoo kokeneensa häirintää

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvat kokevat häirintää ja syrjintää. MARKKU RUOTTINEN / LEHTIKUVA

STT

Suomessa yli kolmasosa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvista sanoo kokeneensa häirintää viimeisen vuoden aikana. Lisäksi lähes kolmasosa on kohdannut syrjintää, selviää EU:n perusoikeusviraston (FRA) kyselytutkimuksesta .

Suomesta kyselyyn vastasi reilut 4 700 ihmistä.

Kyselyn mukaan vain 16 prosenttia suomalaisista vastaajista kertoi ilmoittaneensa kokemastaan fyysisestä tai seksuaalisesta väkivallasta viranomaisille.

Nuorista, 15–17-vuotiaista vastaajista, yli puolet on kohdannut sateenkaarivihamielistä kommentointia tai käytöstä koulussa.

Setan pääsihteerin Kerttu Tarjamon mukaan tuloksissa näkyy, että sateenkaari-ihmiset kokevat jokapäiväisessä arjessa syrjinnän pelkoa, syrjintää sekä vihaan perustuvia tekoja.

– Suomessa on vahvistettu sateenkaari-ihmisten oikeuksia lainsäädännössä monin tavoin viime vuosikymmenten aikana, mutta pelkkä lakien säätäminen ei riitä. Tarvitaan aktiivisia toimia, joilla voidaan edistää sateenkaari-ihmisten syrjimättömyyden toteutumista, Tarjamo sanoo tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut