Kiskobussi syttyi palamaan tasoristeysturmassa Mänttä-Vilppulassa – vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin

STT

Pirkanmaalla Mänttä-Vilppulassa sattui myöhään torstaina tasoristeysturma, jossa olivat osallisina traktori ja kiskobussi. Kiskobussi syttyi törmäyksen jälkeen palamaan, mutta vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitos.

Traktorin kuljettaja loukkaantui lievästi, hän oli päivystävän palomestarin Jari Suokonaution mukaan kopsauttanut päätään. Veturinkuljettaja ja junan kolme matkustajaa eivät loukkaantuneet ja pääsivät ulos junasta.

Palomestari kertoi yöllä yhden jälkeen, että junan palo oli saatu sammutettua.

– Kyllähän se oli paha törmäys, junan kylkeen tuli reikä ja sitten se syttyi vielä palamaan. Se paloi ihan voimakkaasti, Suokonautio kertoi STT:lle.

Sisä-Suomen poliisilaitos kertoi Twitterissä poliisin tutkivan onnettomuuden syytä. Suokonautio arvioin että syynä oli jonkinnäköinen inhimillinen erehdys, sillä kyseessä on vartioimaton tasoristeys.

Sekä traktori että juna ovat palomestarin mukaan niin sanotusti entistä kalua. Juna oli törmäyksen jälkeen kulkenut kiskoilla vielä noin 300 metrin matkan, joten vauhtia oli ennen onnettomuutta ollut arviolta ainakin 80 kilometriä tunnissa.

Ei välttämättä liikennevaikutuksia

Onnettomuus tapahtui Vilppulan ja Kolhon välisellä rataosuudella Kitusuon ylikäytävällä hieman kello yhdentoista jälkeen illalla. Kyseisellä paikalla hiekkatie risteää rautatien kanssa.

Kiskobussi oli matkalla Tampereelta Jyväskylään. Rataosuus ei Rataliikennekeskuksen mukaan ole kovin vilkasliikenteinen. Seuraava junavuoro on aikataulun mukaan vasta aamulla, joten raivaustöillä ei välttämättä ole vaikutuksia liikenteeseen.

VR ja pelastuslaitos pyrkivät siirtämään junan kiskoilta yön aikana. Onnettomuusjunan matkustajat pääsivät jatkamaan matkaansa taksilla.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Yhdessä tehdään ja yhdessä onnistutaan

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut