Moderni perhe -sarjasta tuttu yhdysvaltalaiskoomikko Fred Willard on kuollut 86-vuotiaana

Fred Willard oli kuollessaan 86-vuotias. AFP / LEHTIKUVA

STT

Yhdysvaltalaiskoomikko Fred Willard on kuollut 86-vuotiaana, kertovat yhdysvaltalaismediat.

Willard tuli tunnetuksi muun muassa dokumenttia jäljittelevästä komediaelokuvasta This Is Spinal Tap, joka julkaistiin Suomessa nimellä Hei me rokataan. Hän on näytellyt myös muun muassa Kaikki rakastavat Raymondia -hittisarjassa.

Viimeisinä vuosinaan hän taas oli tuttu kasvo erittäin suositussa Moderni perhe -sarjassa, jossa hän näytteli yhden sarjan päähenkiöistä Phil Dunphyn isää.

Lisäksi Willard tuli tutuksi useista muista elokuvista ja sarjoista.

Koomikon kuoleman vahvisti yhdysvaltalaiselle People -viihdelehdelle hänen tyttärensä. Näyttelijän kerrotaan menehtyneen luonnollisista syistä.

– Isäni nukkui pois erittäin rauhallisesti viime yönä fantastisessa 86 vuoden iässä. Hän jatkoi liikkumista, työn tekoa ja meidän onnelliseksi tekemistä aivan loppuun saakka, Willardin tytär Hope Mulbarger kertoi People-lehdelle antamassaan lausunnossa.

Willardin agentti Michael Eisenstadt kertoi Hollywood Reporterille , että koomikko kuoli perjantai-iltana Los Angelesissa.

"Hän ei olisi voinut olla hauskempi"

Monet Hollywood-julkkikset ovat kommentoineet Willardin kuolemaa ja jakaneet muistojaan hänestä. Koomikon Moderni perhe -kollega Jesse Tyler Ferguson kertoi Twitterissä , että hänelle oli kunnia, että heidän tiensä kohtasivat.

– Kukaan ei ikinä pääse lähellekään neroutesi korvaamista, Ferguson ylisti tviitissään.

Myös näyttelijä Jamie Lee Curtis muisteli Willardia ja kiitti Instagramissa koomikkoa hänen tarjoamistaan nauruista.

– Kuinka onnekkaita me kaikki olemmekaan, että saimme todistaa hänen upeat lahjansa, Curtis kirjoitti Instagramissa.

People-lehden mukaan Willard teki usein yhteistyötä Curtisin aviomiehen Christopher Guestin kanssa.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Judd Apatow kertoi Willardin olleen puhdasta iloa.

– Hän ei olisi voinut olla hauskempi, Apatow arvioi Twitterissä .

Willard oli Kaikki rakastavat Raymondia ja Moderni perhe -rooleistaan ehdolla myös Emmy-palkinnon saajaksi. Vuonna 2015 hän voitti päiväsaikaan esitetyille yhdysvaltalaissarjoille jaetun Daytime Emmy -palkinnon Kauniista ja rohkeista, jossa hän näytteli John Forresteria. IMDB :n mukaan hän jakoi voiton näyttelijöiden Donna Mills ja Ray Wise kanssa.

Willardin vaimo Mary Willard kuoli vain alle kaksi vuotta ennen miestään, kertoo People-lehti. Mary oli kuollessaan 71-vuotias. Pari oli ollut naimisissa vuodesta 1968 ja heillä oli yksi tytär sekä tyttärenpoika.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut