Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työolobarometri: Palkansaajien varmuus oman työn säilymisestä vahvistui juuri ennen koronaa

Palkansaajien varmuus oman työn säilymisestä vahvistui juuri ennen koronaa, käy ilmi työ- ja elinkeinoministeriön työolobarometrista. Myös usko omiin työllistymismahdollisuuksiin työttömyyden uhatessa vahvistui viime vuonna verrattuna edellisvuoteen.

Viime vuoden talouden positiivinen vire näkyy tuloksissa selvästi. Työpaikkojen henkilöstömäärät kasvoivat ja irtisanomisten uhka vähentyi.

Palkansaajista peräti puolet sanoi, että oli kehittänyt viime vuonna taitojaan ja osaamistaan tulevaisuutta silmällä pitäen, kun vastaava osuus vuonna 2018 oli 39 prosenttia.

– On erittäin hyvä, että osaamisen ja taitojen kehittäminen yleistyi kaikissa ikä- ja sosioekonomisissa ryhmissä. Se on lisännyt valmiuksia, jotka parantavat työntekijöiden mahdollisuuksia selvitä myös koronaepidemian äkillisesti mullistamassa työelämässä, sanoo työministeri Tuula Haatainen (sd.) tiedotteessa. Työn joustavuus ja etätyö yleistyivät. Viime vuonna palkansaajista noin joka neljäs teki etätyötä säännöllisesti ja vajaa kuudesosa satunnaisesti.

Työolobarometrin viime vuoden tiedot perustuvat Tilastokeskuksen syksyllä tekemiin puhelinhaastatteluihin. Tutkimukseen vastasi 1 555 palkansaajaa.