Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronakriisi auttanut nostamaan Marinin hallituksen arvostusta

Yli kaksi kolmannesta suomalaisista arvioi pääministeri Sanna Marinin (sd.) onnistuneen tehtävässään vähintään melko hyvin, ilmenee Kantar TNS :n puoluebarometrista.

Tulos on ylivoimaisesti paras noteeraus toukokuussa 1991 alkaneiden mittausten sarjassa. Aiempi ennätys oli Paavo Lipposen (sd.) toisen hallituksen 47 prosenttia syyskuussa 2001.

Tuoreen barometrin mukaan joka toinen kertoi muuttaneensa suhtautumistaan hallitukseen aiempaa myönteisemmäksi koronapandemian aikana.

Kuudentoista prosentin käsitykset hallituksen toiminnasta ovat muuttuneet negatiivisemmaksi. 28 prosenttia kertoi, ettei pandemia ole muuttanut heidän näkemyksiään hallituksesta suuntaan tai toiseen.

Myös oppositiossa olevan kokoomuksen kannattajista 62 prosenttia piti hallituksen toimintaa vähintään melko hyvänä. Sen sijaan perussuomalaisista vain vajaa kolmannes oli samaa mieltä.

Huonona tai melko huonona hallituksen toimintaa piti 23 prosenttia vastaajista.

Myös oppositiolle paras tulos

Myös oppositio ylsi parhaimpaan tulokseen sen jälkeen kun mittaukset alkoivat lokakuussa 2013. Opposition toimintaa piti erittäin tai melko hyvänä vajaa kolmannes vastaajista. 47 prosentin mielestä oppositio on onnistunut huonosti tai melko huonosti esittäessään vaihtoehtoja hallituksen politiikalle.

Oppositiopuolueet saivat arvostusta lähinnä omilta kannattajiltaan.

Toukokuun alkupuolella tehtyyn barometriin vastasi 1 248 henkilöä. Tutkimustulosten virhemarginaali on 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.