Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediat: TEMin uuden kansliapäällikön nimitys peruuntui keskustan vaatimuksesta

Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) uuden kansliapäällikön nimitys on vedetty viime tingasta pois torstaina pidettävästä valtioneuvoston yleisistunnosta, kertovat Suomen Kuvalehti , Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat . Nimityksen veti pois työministeri Tuula Haatainen (sd).

Lehtien tietojen mukaan uudeksi kansliapäälliköksi on ollut nousemassa entinen Antti Rinteen (sd.) valtiosihteeri ja Huoltovarmuuskeskuksen ex-toimitusjohtaja Raimo Luoma. Lehdet kertovat, että Haatainen veti nimityksen pois keskustan vaatimuksesta.

Edellisen kerran riitaa nimityksistä syntyi huhtikuussa, kun valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) olisi halunnut nostaa valtiovarainministeriön uudeksi kansliapäälliköksi Päivi Nergin, mutta SDP tyrmäsi tuolloin nimityksen.

Työ- ja elinkeinoministeriön nykyinen kansliapäällikkö Jari Gustafsson lähtee viisivuotiskautensa päätyttyä suurlähettilääksi Ateenaan.