Saksa pelastaa Lufhansan miljardipaketilla

Lufthansa vahvisti lausunnossaan, että se hyväksyy ehdot ja luopuu pelastuspaketin vastineeksi maksimissaan 24 slotista, jotka voidaan antaa muille lentoyhtiöille. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Saksa ja Euroopan komissio ovat päässeet sopuun massiivisesta lentoyhtiö Lufthansalle suunnatusta tukipaketista, kertoivat sekä komission että lentoyhtiön edustajat.

Koronaviruspandemian iskettyä Lufhansa joutui valtaviin talousvaikeuksiin, kun 90 prosenttia sen koneista jäi maahan. Yhtiön on laskettu kriisin aikana menettäneen miljoona euroa tunnissa.

Lufthansan toimitusjohtaja Carsten Spohr kertoi aikaisemmin, että yhtiön kassa tyhjenee vauhdilla koronakriisin seurauksena. Normaalisti yhtiön lennoilla matkustaa noin 350 000 ihmistä päivässä, mutta koronapandemian aikana matkustajia on ollut enää noin 3 000 päivässä.

Saksa avustaa Lufhansaa nyt yhdeksän miljardin euron pelastuspaketilla ja saa vastineeksi 20–25 prosentin omistuksen yhtiöstä. Tämän jälkeen Saksan valtiosta tulee Lufthansan suurin yksittäinen omistaja.

Vastineeksi pelastuspaketista Lufthansa luopuu 24 arvokkaasta lentoslotista Frankfurtin ja Münchenin kentillä. Slotit jaetaan muille lentoyhtiöille.

Hallituksessa Merkelin kristillisdemokraatit ovat vastustaneet valtion palaamista Lufthansan omistajaksi, kun taas sosiaalidemokraatit ovat kannattaneet sitä.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut