Päättäjäisiä juhlittiin pääosin rauhallisesti – yksittäisiä kahakoita käytiin, Kuopiossa riita johti puukotukseen

Koulujen päättäjäisiä on juhlittu monin paikoin tavanomaisesti tai hieman tavallista rauhallisemmin, kertoo muun muassa Oulun poliisilaitos. Oulussa nuoret olivat hyvän sään ansiosta liikkeellä runsain joukoin, mutta suurimmillaan noin 100 hengen joukoissa liikkuessaankin muistivat etäisyyksien pitämisen.

– Ylilyönneiltä ei täysin vältytty, mutta pääsääntöisesti nuoriso juhli loman alkua asiallisesti, poliisilaitoksen tiedotteessa kerrotaan.

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan esimerkiksi Vantaalla juhlijoita oli aiempia vuosia vähemmän.

– Nuorten hallusta takavarikoitua alkoholia hävitettiin reilusti. Nuorilla oli hallussaan varsin paljon myös väkeviä alkoholijuomia, kertoo komisario Anne Tuomisto tiedotteessa.

Nuoriin liittyvät poliisitehtävät olivat pääasiassa häiriötehtäviä, ja huolta herättivät myös ilotulitteet, joita ammuttiin metsäpalovaroituksesta välittämättä. Alkoholinkäyttö näkyi muutamina tappeluina ja pahoinpitelyinä.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi myös puukotuksesta. Tviitissään poliisi yhdistää Järvenpäässä tapahtuneen puukotuksen päättäjäisiin.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo , että päättäjäisiä juhlittiin etupäässä asiallisesti.

Ympäri maata alaikäisiltä otettiin talteen alkoholijuomia, ja päihtyneitä nuoria toimitettiin kotiin.

Paikoin kemut lähtivät käsistä

Itä-Suomessa ja Pohjanmaalla ilta oli hyvin vilkas. Itä-Suomen poliisilaitoksen mukaan yön työvuoro oli vuoden toistaiseksi vilkkain pääosin päihteisiin ja häiriökäyttäytymiseen liittyvien poliisitehtävien tiimoilta.

Puistoihin ja uimarannoille kokoontui poliisin mukaan yllättävänkin paljon nuoria aikuisia ja alaikäisiä kokoontumissuosituksista huolimatta. Juhlijoiden joukossa oli useita runsaasti päihtyneitä ja sammuneita, ja illan aikana oli myös useiden henkilöiden tappelunujakoita. Tämänkaltaisten syiden vuoksi esimerkiksi Kuopiossa poliisi tyhjensi Väinölänniemen uimaranta-alueen sunnuntaina aamuyöstä.

Kuopion Väinölänniemellä tapahtui puukotus, jossa uhri toimitettiin sairaalaan. Tapon yrityksestä epäilty 18-vuotias mies on otettu kiinni, ja alustavien tietojen mukaan uhrilla ei ole hengenvaaraa.

Päättyvä viikko oli Itä-Suomen poliisille selvästi kiireisempi kuin vastaava aika viime vuonna.

Pohjanmaan poliisi taas kertoi Twitter-tilillään sunnuntaiaamuna, että kyseessä oli "vuoden kiireisin yövuoro."

– Nuoriso ja nuoret aikuiset kokoontuivat puistoihin ja muihin kokoontumispaikkoihin illan ja yön aikana aiheuttaen järjestyshäiriöitä ja pahoinpitelyitä eri puolilla Pohjanmaata, tviitissä kerrotaan.

Myös muita poliisitehtäviä oli Pohjanmaalla runsaasti.

Juhlinta rauhallista, autoilu vaarallista

Lounais-Suomen poliisilaitos kertoo, että viikonloppu oli vilkas, kun hieno ilma sai ihmiset liikkeelle, mutta koulujen päättyminen ei näkynyt katukuvassa juurikaan.

– Satakunnan alueella Porissa oli jonkin verran päihtyneitä nuoria ja muualla vain satunnaisia, tiedotteessa kerrotaan.

Rattijuoppoja ja kaahareita sen sijaan oli Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella liikkeellä runsaasti: epäilyjä rattijuopumuksista kirjattiin 24 ja törkeistä liikenteen vaarantamisista 18 kappaletta sunnuntaiaamuun mennessä. Törkeimmässä tapauksessa törkeästä rattijuopumuksesta epäilty kuljettaja ajoi Raumalla henkilöautolla yli 160 kilometrin tuntivauhtia 50 kilometrin tuntinopeusrajoituksen alueella.

Lapin poliisin mukaan koulujen päättymisviikonloppu sujui edellisiä vuosia rauhallisemmin. Poliisi teki viidestä nuoresta lastensuojeluilmoitukset alaikäisen alkoholinkäytön perusteella, mutta nuoriso käyttäytyi muuten mallikkaasti.

"Yksittäisiä pahoinpitelyitä ja häiriökäyttäytymistä"

Nuoret kokoontuivat eri puolilla maata niin sanotusti perinteisiin paikkoihin. Kokoontumisiin oli saapunut monin paikoin useita satoja nuoria. Sisä-Suomen poliisi kertoo, että kouluvuoden päättyminen ei saanut nuoria yhtä lailla liikkeelle kuin aiempina vuosina.

– Olosuhteet huomioon ottaen hyvä niin, tiedotteessa sanotaan.

Sunnuntaiaamuna Sisä-Suomen poliisi kertoi Twitterissä , että Keski-Suomessa oli 163 tehtävää ja Pirkanmaalla 304 tehtävää vuorokauden aikana. Koulujen päättyminen ei näkynyt tehtävien määrässä. Joihinkin nuorten kokoontumisiin liittyi poliisin mukaan yksittäisiä pahoinpitelyitä ja häiriökäyttäytymistä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut