Biden otti kantaa Yhdysvaltojen levottomuuksiin: Mielenilmaukset tällaisen julmuuden jälkeen ovat oikeutettuja, väkivalta ei

"Viime päivät ovat osoittaneet, että olemme kansakunta, joka ei siedä epäoikeudenmukaisuutta", demokraattien todennäköinen presidenttiehdokas Joe Biden sanoi lausunnossaan. AFP / LEHTIKUVA

STT

Yhdysvalloissa demokraattien todennäköinen presidenttiehdokas Joe Biden on ottanut kantaa mustan miehen pidätyskuolemista alkaneisiin laajoihin levottomuuksiin.

– Mielenilmaukset tällaisen julmuuden jälkeen ovat välttämättömiä ja oikeutettuja. Tämä on amerikkalainen tapa vastata asiaan. Sen sijaan tuhopoltot ja järjetön hävitys eivät sitä ole. Väkivalta, joka vaarantaa muiden elämän ei ole. Väkivalta joka ajaa tuhoon liikeyrityksiä, jotka palvelevat yhteisöjä ei ole, Bidenin lausunnossa sanottiin uutiskanava CNN :n mukaan.

– Viime päivät ovat osoittaneet, että olemme kansakunta, joka ei siedä epäoikeudenmukaisuutta. Jokainen ihminen, joka välittää, voi ymmärtää sen trauman, jonka kohteeksi tämän maan värilliset joutuvat. Se ulottuu päivittäisistä nöyryytyksistä aina äärimmäiseen väkivaltaan saakka, kuten George Floydin tappaminen osoittaa, lausunto jatkui.

Mielenosoitukset saivat alkunsa, kun George Floyd, 46, kuoli maanantaina. Valkoinen poliisi painoi häntä polvella niskasta liki yhdeksän minuutin ajan, vaikka Floyd valitti kipua ja anoi armoa.

Floydin kuoleman aiheuttanut poliisi ja kolme hänen seurassaan ollutta poliisia ovat jo saaneet potkut. Floydia niskasta painanut poliisi on tämän lisäksi saanut syytteet muun muassa kuolemantuottamuksesta. Hänet on pidätetty.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut