Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lomautukset aiheuttavat monille maksuvaikeuksia

Koronakriisin tuomat lomautukset aiheuttavat monille maksuvaikeuksia, kertoo velkaongelmien parissa työskentelevä Takuusäätiö. Noin joka kymmenes Takuusäätiöön yhteyttä ottanut kertoo vaikeuksista maksaa laskuja ja velkojaan koronakriisistä johtuneen lomautuksen vuoksi.

Lomautusten aiheuttamat maksuvaikeudet ovat näkyneet Takuusäätiön neuvonnassa huhtikuusta lähtien. Rästiin on jäänyt etenkin kulutusluottojen maksuja mutta myös välttämättömiä elämisen menoja, kuten vuokria.

– Olemme huolissamme, että velkakierteessä olevat ihmiset jättävät nyt tulojen pudotessa elämisen tärkeitä menoja kuten vuokria maksamatta kulutusluottojen lyhentämiseksi. Se ajaa vain entistä suurempiin ongelmiin, sanoo Takuusäätiön neuvonnan vastaava asiantuntija Henri Hölttä tiedotteessa.

Suurimmalla osalla Takuusäätiöön yhteyttä ottavista ihmisistä oli talous äärirajoilla jo ennen koronakriisiä. Pienikin pudotus tuloissa johti siten heti ongelmiin laskujen kanssa. Lähes poikkeuksetta heillä meni aiemmin huomattavia summia kulutusluottojen lyhentämiseen.

Takuusäätiö kehottaa myös niitä, joiden talouteen korona ei ole vielä suoraan vaikuttanut, selvittelemään taloudellista tilannettaan. Taantuma voi olla vasta alussa, joten mahdolliseen työttömyyteen tai lomautukseen kannattaa varautua, esimerkiksi kartuttamalla puskurirahastoa.

Takuusäätiö on varautunut tilanteeseen vahvistamalla neuvontaansa.

– Olemme saaneet myös Velkalinjalle lisää resurssia loppuvuodeksi, joten voimme palvella entistä useampaa talous- ja velkaongelmissa kamppailevaa henkilöä, Hölttä kertoo.