Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KORJAUS: Suomi pidentää ajokorttien voimassaoloa

Suomi pidentää ajokorttien voimassaoloa EU-asetuksessa säädettyjen väliaikaisten poikkeusten mukaisesti. Voimassaoloa pidennetään seitsemällä kuukaudella silloin, kun ajokortin voimassaolo päättyy tämän vuoden helmikuun alun ja elokuun lopun välisenä aikana.

Ammattiliikenteen kuljettajakortin uusimisen määräaikaa voidaan pidentää kahdella kuukaudella tilanteissa, joissa kortin voimassaolo päättyy maaliskuun alun ja elokuun lopun välisenä aikana eikä viranomainen ole pystynyt toimittamaan uutta kuljettajakorttia määräajassa.

Tavara- ja linja-autoliikenteen yhteisölupien sekä kansainvälisen kuljettajatodistuksen voimassaoloaikaa pidennetään kuudella kuukaudella, jos nämä päättyvät maaliskuun ja elokuun välisenä aikana.

Kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyyksien voimassaoloa jatketaan seitsemällä kuukaudella, jos voimassaolo päättyy helmikuun alun ja elokuun lopun välisenä aikana.

Ajoneuvojen katsastukset ja ajopiirtureiden tarkastukset suoritetaan EU-asetuksesta huolimatta Suomessa jatkossakin normaalisti.

Valtioneuvosto antoi päätöksensä eräiden EU-asetuksen säännösten soveltamatta jättämisestä torstaina. Päätöksestä ilmoitetaan EU:n komissiolle viipymättä.

---

Juttua torstailta 28.5. on korjattu 9.6. klo 14.31: Jutussa kerrottiin tiedotteen pohjalta virheellisesti, että ammattiliikenteen kuljettajakortin uusimisen määräaikaa pidennetään kahdella kuukaudella, jos voimassaolo päättyy maaliskuun alun ja elokuun lopun välisenä aikana. Ministeriö täsmentää kyseisen ohjeen olevan tarkoitettu vain sellaisia tilanteita varten, joissa viranomainen ei pysty toimittamaan uutta kuljettajakorttia määräajassa.