Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naisystävänsä paloitelleen Napoleon-tutkijan oikeudenkäynti alkoi Pietarissa

Oikeudenkäynti venäläistä historioitsijaa Oleg Sokolovia, 63, vastaan alkoi tiistaina Pietarissa. Sokolovia syytetään tutkimusassistenttinsa ja naisystävänsä Anastasia Jeshtshenkon, 24, paloittelumurhasta.

Brutaali rikos paljastui marraskuussa, kun Sokolov pelastettiin Moikajoesta ja hänen repustaan löytyivät naisen kädet. Sokolov on myöhemmin tunnustanut teon.

Sokolovin käynti oikeudessa jäi lyhyeksi, sillä asianajajien mukaan esiin oli tullut uusi, tapahtumaa valottava nauhoitus, johon ei ollut ehditty perehtyä. Oikeudenkäynnin on määrä jatkua maanantaina.

Sokolov on erittäin tunnettu historioitsija, jonka erityisala oli Napoleonin ajan historia. Hän opetti Pietarin valtionyliopistossa. Henkirikoksen jälkeen lukuisat yliopiston opiskelijat ovat kertoneet Sokolovin olleen aggressiivinen ja syyllistyneen naisopiskelijoiden häirintään. Hänen toimiinsa ei kuitenkaan puututtu.