Helleraja voi rikkoutua maan eteläosissa tänään

Lämpötilat nousevat koko maassa viikonloppua kohden ja myös maan pohjoisosissa lämpötilat nousevat lähelle hellerajaa. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Hellerajat paukkuvat loppuviikosta monin paikoin Suomea. Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Paavo Korpelan mukaan tänään keskiviikkona lämpötilat lähentelevät hellerajoja etenkin Etelä- ja Lounais-Suomessa.

– Tänäänkin helleraja voi mennä rikki maan eteläosissa paikoitellen, Korpela sanoo.

Huomenna Suomeen on luvassa viileämpi päivä, mutta lämpötilat pysyttelevät yli 20 asteessa.

– Maan eteläosissa ollaan lähellä hellerajoja huomennakin, mutta maan pohjoisosissa on viileämpi päivä tähän päivään verrattuna.

Lämpötilat nousevat koko maassa viikonloppua kohden ja myös maan pohjoisosissa lämpötilat nousevat lähelle hellerajaa. Korpelan mukaan maan keskiosissa lämpötila voi paikoitellen nousta jopa 28 asteeseen eli hellerajan yläpuolelle. Helleraja todennäköisesti ylittyy viikonloppuna monin paikoin muuallakin Suomessa.

– Viikonloppuna tulee askel selkeästi lämpimämpään suuntaan ja helteet ovat yleisiä.

Lämmin ja aurinkoinen sää jatkuu myös viikonlopun jälkeen. Ensi viikon maanantaina maan etelä- ja keskiosissa lämpötila voi nousta lähelle 30 astetta.

– Vielä ei näy loppua korkeapaineelle ja kuumalle säälle, Korpela toteaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut