Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Euroopan pörssit syöksyivät 4 prosenttia koronapelkojen vallatessa taas alaa,Finnairin osake hulppeassa nousussa

Euroopan pörssit syöksyivät torstaina noin 4 prosenttia pitkään jatkuneen nousuvireen jälkeen. Myös New Yorkissa lasketeltiin alamäkeä, ja Aasiankin pörssit pakittivat selvästi.

Markkinakommenteissa ei löytynyt selvää syytä korjausliikkeeseen, mutta ainakin Yhdysvaltain keskuspankin varoitukset taloudellisen epävarmuuden jatkumisesta, peloista koronakriisin toisesta aallosta ja työttömyyden kasvusta Yhdysvalloissa mainittiin.

Helsingin pörssin OMXH-indeksi putosi 3,8 prosenttia, Lontoon pörssi FTSE 100 -indeksi 4,0 prosenttia ja Frankfurtin pörssin DAX-indeksi myös 4,0 prosenttia. Yleiseurooppalainen Euro Stoxx 50 kyykkäsi 4,1 prosenttia.

New Yorkissa Dow Jones oli painunut alkuillasta 3,7 prosenttia, S&P 500 3,0 prosenttia ja Nasdaq Composite 2,1 prosenttia. Tokion pörssi sulkeutui 2,8 prosenttia ja Hongkongin pörssi 2,3 prosenttia miinuksella.

Finnair liihotteli 57 prosenttia taivasta kohti

Helsingin pörssissä nähtiin outo kummajainen, kun Finnairin osake nousi huimat 57 prosenttia. Taustalla oli yhtiön 500 miljoonan euron merkintäoikeusanti, jonka ehdoista yhtiö tiedotti keskiviikkona.

Merkintäoikeusannissa yhdellä Finnairin osakkeella saa merkitä kymmenen uutta osaketta hintaan 0,40 euroa. Keskiviikon päätöshinta oli 3,90 euroa, mutta merkintäanti pudotti torstaiaamuna yhtiön osakkeen hinnan laskennallisesti 0,72 euroon. Päätöskurssi kohosi 1,13 euroon.